Deneyim raporu 20 -Yachtline- Köpeklerle Konstanz Gölü

  • Tekne
    20 Yachtline
  • Motor
    Honda BF-60 LRTU
  • Konstanz Gölü
    Konstanz Gölü
  • Mürettebat
    2 kişi + 2 köpek (bazen 4 kişi)
  • Tecrübe
    Yeni başlayanlar

Yıllardır düzenli olarak Friedrichshafen’daki Interboot’u ziyaret ediyoruz. Burada Öchsner teknelerini tekrar tekrar dikkatimizi çekiyordu. Bir seferinde farklı modellere daha yakından baktık. Bizim için olağanüstü olan, çekici tasarım, iyi, temiz işçilik ve iyi bir fiyat / performans oranıydı.

Yıllarca tekne kiraladıktan ve tekneye köpeklerin girmesine izin verilen tekne kiralama şirketlerini bulmakta defalarca zorluk yaşadıktan sonra, tekne alımımız 2017 sonunda somutlaştı. Şubat ayı başında Kürnach’ta 20 Yachtline için satın alma sözleşmesinin imzalandığı randevu vardı.

18 Nisan’da Kürnach’ta teknenin alınacağı gün gelmişti.

Küffner Bey’in tekneyle ilgili ayrıntılı talimatının ardından, Bay Florian Öchsner teknemizin kaydığı yakındaki Main’e gitti ve talimat gezisini tamamladık. Burada, 60HP Honda motorlu hafif 20 -Yachtline’ın hiçbir şekilde güçsüz olmadığı zaten gösterilmişti. Tekne karavana döndükten sonra eve döndük.

Mayıs ayının başında, teknenin kabulü Konstanz Gölü’ndeki Sipplingen’de yapıldı. Liman çalışanının çok samimi desteği sayesinde ilk çıkarma çok iyi geçti. Tekne muayenesi müfettiş tarafından verildi ve maceramız başladı.

5 gün sonra ilk tatilimizi teknemizde Konstanz Gölü’nde geçirdik. Burada ilk dönüştürme önlemlerimizin çok yararlı olduğu zaten kanıtlandı, ikinci tekli koltuğu kaldırdık ve bunun yerine bir masa üstü yerleştirdik, bu da bize kokpitte (özellikle köpekler için) daha fazla alan sağladı. Teknede sık sık birkaç gün geçirdiğimizden, iyi bir kampçı örtüsü bizim için önemliydi. Bunun montajı çok kolaydır ve işçiliği iyidir.

Elbette 2018 yazıyla birlikte, ilk tekne sezonumuza kendi teknemizle harika bir başlangıç ​​yaptık, böylece Konstanz Gölü’nde harika tatil günlerinin tadını çıkarabilirdik.

20 -Yachtline’ın yerleşimi ikimiz ve iki köpeğimiz için çok uygun. Ayrıca çok sayıda iyi düşünülmüş depolama alanı da vardır. Tekne suda sakin bir şekilde yatıyor ve gövde yapısı sayesinde 60 HP motorla bile çok hızlı bir şekilde uçağa biniyor. 2 kişi ile Constance Gölü’nün hız sınırını kısa bir süre için aşmak sorun değil.

Tekneyi her zaman taşıdığımız için, römork önemli bir rol oynadı, yolda çok sessiz durdu ve bükülmüş çapraz bağlantılarla seçeneği iyi bir şekilde durdu. İçeri girip çıkmak oldukça mümkün, mevcut liman vincini lansman için düzenli olarak kullandık.

Geçen yaz birkaç gün tamamen teknede kaldığımız ve ayrıca günübirlik geziler için tekneyi kullandığımız Konstanz Gölü’nde güzel tatiller geçirdik.

Önümüzdeki sezonu şimdiden dört gözle bekliyoruz.

 

Çok selamlar SH ve AR