Deneyim Raporu: 20 YACHTLINE Yunuslarla Hırvatistan

  • Tekne
    20 YACHTLINE
  • Motor
    Honda BF100 LRTU
  • Seyir bölgesi
    Hırvatistan ve Bleilochtalsperre
  • Mürettebat
    2 kişi
  • Deneyim
    Tecrübe

Su sporları uzun zamandır hobimizdi, birkaç yıldır da kamaralı tekneye sahiptik. 2015 yaz tatilimiz sırasında Hırvatistan’da YACHTLINE serisinin bir teknesi yanımızda yatıyordu. Bu yüzden bu üreticinin farkına vardık. 83 yılında inşa ettiğimiz teknemiz yıllar içinde binerken yeni bir tane almayı düşündük. Tatilden eve döndüğümüzde, interneti araştırdık ve Öchsner-Boats şirketi ile karşılaştık. Teklif uygun, spontan bir randevu alarak Ağustos ayında Kürnach’a gittik. Orada çok kaliteli tavsiyeler aldık. Kararımız zaten tur sırasında vermiştik. 100HP Honda ile 20 YACHTLINE yenisi olacaktı. Boyut bize uygundu ve genel konsept ile işçilik bizi ikna etti.

13 Mayıs Ertesi yıl Kürnach’taki -Yachtline- teknemizi aldık. Devir, tüm detayları çok hassas bir şekilde açıklayan Sayın Florian Öchsner tarafından gerçekleştirildi. Bay Öchsner’in ilginç ipuçları verdiği Main’de bir test sürüşünden sonra Thüringen’e gittik.

15 Mayıs’ta teknemiz -Yachtline- adını aldı. Önümüzdeki 2 hafta sonu Bleilochtalsperre’de motoru geri çekmek için kullandık, böylece tatilimizden önce ilk incelemeyi yapabilecektik.

19 Haziran: Bu, Hırvatistan’daki yeni tekneyle ilk tatilin başlayabileceği zamandı. Bizim -Yachtline- denize indirildiğinde zaten büyük ilgi gördü. Maalesef bu yıl hava bizim için o kadar da kötü değildi ve bu nedenle teknemiz birkaç gün rıhtımda mola vermek zorunda kaldı.

Karşılığında iki kez güzel havanın tadını çıkarabilirdik. Rab’a geziler yaptık, Krk’ı çevreledik ve Cres’i ziyaret ettik. Yat hattımız mükemmel manevra yapabilir ve arkadaki 100 HP ile sürüş keyfi için yeterli güç vardı.

Özellikle Glavotok Manastırı’na yaptığımız bir gezi için şanslıydık, Malinska’nın önündeki koyda geri dönerken teknemizle yaklaşık 20 dakika kalan yunuslarla karşılaştık. Bunu bir fotoğrafa koymak bir şans meselesiydi. Maalesef 16 gün sonra tatil bitti ve eve gittik.

 

Frank R.